Info en contact

Info en contact

Info en contact

Team

Dr Ruben Vanspauwen, Gynaecoloog

Dr Charlotte Schillebeeckx, Uroloog

Dr Guy Van Roey, Gastro-enteroloog

Daphne Dillen, Bekkenbodemkinesiste

Carolien Sels, Incontinentieverpleegkundige

Lien Meeus, Incontinentieverpleegkundige

Werkwijze

Het is van belang dat u eerst uw huisarts  raadpleegt. Veelal kan een eerste behandeling door haar/hem worden ingezet.

Bij verwijzing is er eerst een gesprek met de gynaecoloog en/of uroloog waarbij uw klachten worden besproken. Daarna volgt een inwendig onderzoek en echografie.  Zo nodig gebeuren aanvullend enkele urologische onderzoeken zoals een cystoscopie, uroflowmetrie en urodynamisch onderzoek.

Voor gastro-intestinale problemen (zie verder) kan afhankelijk van uw klachten verder onderzoek noodzakelijk zijn zoals o.a. anale manometrie, echo-endoscopie van de sluitspieren of een RX colpocystodefecografie

Een afspraak maken

U kan alleen op de bekkenbodemkliniek terecht als u daarvoor een afspraak maakt. U kunt een afspraak maken via de polikliniek gynaecologie op het nummer  014 44 44 20 of polikliniek urologie op het nummer  014 40 61 80.

Op de ochtend van de afspraak komt u eerst bij de incontinentieverpleegkundige. Daarna brengt u een bezoek aan de uroloog en gynaecoloog.  Best gebeurt dit onderzoek met een volle blaas.

Indien u na het lezen van de informatie op de website nog vragen heeft over de bekkenbodemkliniek en mogelijke behandelingen,  kan u contact nemen met ons op het nummer 014 44 44 20.